A héten már beszámoltunk egy partnerségről, most egy minden magyar vitorlázót érintő együttműködésről olvashattok: a Magyar Vitorlás Szövetség, és az Airmoniq együttműködéséről. Minden versenyzőnek ajánlott tartalom következik.

Tudvalevő, hogy a vitorlás sport egyik komoly kihívása az, hogy hogyan mutassa meg magát az érdeklődő közönségnek. Mivel ez a sport nem egy stadionban, vagy egy fix pályán zajlik, nehéz megoldani, hogy a nézők jól informáltak legyenek az eseményekről, és értsék mi történik a regattákon.

Az Airmoniq Pro termék már jónéhány egység által használatban van, habár a termékünk még béta állapotú, és fejlesztés alatt áll. Több új hajóra is megrendelést kaptunk már 2021 elején, így a flotta bővül.

Az Airmoniq által gyűjtött és számolt adatok olyanok, amik egy versenyrendezőnek és esemény közvetítő társaságnak plusz információt hordoznak, és amikkel új szintre emelhető egy sportközvetítés.

Tény az is, hogy jelenleg nincsen olyan szereplő a magyar piacon, aki képes lenne 600-700 hajó egyidejű nyomkövetését (Kékszalag esemény) hiba, vagy szerver túlterhelés nélkül megvalósítani. A korábbi évek ezirányú próbálkozásai nem jártak sikerrel.

Az Airmoniq csapata néhány napja megállapodott a Magyar Vitorlás Szövetséggel arról, hogy a következő években egy korszerű, az MVSZ igényeinek is megfelelő, és a vitorlázók számára ingyenesen elérhető verseny-nyomkövetési megoldást fejleszt. Ezen túl biztosítja az Airmoniq Pro eszközt használó hajók különleges adatainak egy halmazához is a hozzáférést az MVSZ versenyrendezőinek, valamint az esemény-közvetítéseket végző szakembereknek.

Ez a komplex megoldás reményeink és terveink szerint új szintre emeli majd a magyar vitorlásversenyek követhetőségét, és az Airmoniq infrastruktúrája, felhő alapú rendszere biztosítja majd, hogy akár egy Kékszalag méretű esemény sokszáz hajójának, valamint akár 100,000 online nézőjének is folyamatos és akadásmentes adatkapcsolat épüljön fel.

Az okostelefonon (Android és iOS rendszerek támogatását ígérjük) futó nyomkövetési rendszer összeköttetésben lesz a Vitorlás Szövetség VIHAR adatbázisával is (Szerk.: ebben tartja nyilván a Szövetség a hivatásos vitorlásversenyzők adatait, valamint a versenyrendszerben rendezett események hajóit és nevezőit). A versenyzők saját azonosítójukkal indíthatják majd a nyomkövetést, így egyszerű, és egyértelmű használat lesz biztosított.

Ha minden terv szerint halad, akkor az első bevetése a rendszernek a 2021 május 18-án megrendezendő Balatoni Évadnyitó regatta kapcsán lesz. A fejleményekről tájékoztatunk benneteket.

Köszönjük a bizalmat az MVSZ-nek, igyekszünk megszolgálni.