A korábbi béta verziójú gépi látás egyéséggel szerzett tapasztalatainkat összegezve indul a tervezése az új generációs Airmoniq Vision modulnak.

Igazából már a 3. generációt tervezzük, mivel a kezdeti Proof of Concept gépi látás egység kapta eredetileg a béta 1.0 verziószámot.

A 2. generációs gépi látás egységünk két önállóan működő sztereokamerás modulból állt, amik egymástól függetlenül működtek. Jellemzően a vitorláshajó szálingjaira kerültek elhelyezésre, és külön-külön tápellátással, valamint önálló adatfeldolgozó és tároló egységgel, valamint wifi kommunikációval rendelkeztek.

A fogyasztása a gépi látás egység párnak a duplikált adatfeldolgozásnak köszönhetően magas volt.

Az első generáció csak nappal tudott működni, nem rendelkezett éjjellátó funkcióval.

 

Az új generációs gépi látás egység adatfeldolgozó algoritmusait optimalizáljuk, így elegendő lesz egy processzor, valamint hozzá tartozó ideiglenes tároló, és egyetlen hálózati egység, megerősített wifi kommunikációval.

Immáron árboc tetőre szerelhető változatban képzeljük el, kecses, könnyű kivitelben, főként karbonból.

Automatikusan vezérelt infravörös reflektorral, és a lencsékben automatikusan kapcsolt szűrőkkel biztosítjuk, hogy éjszaka és rossz látási viszonyok között is működni tudjon az egység.

Igyekszünk beszámolni a fejleményekről. 2020 tavaszán a düsseldorf-i Boot 2020 kiállításon már prototípust szeretnénk bemutatni az egységből, majd elkezdődik a rendszer kimerítő tesztelése, várhatóan a béta jelzőt csak 2021-ben fogja elhagyni a modul.

Köszönjük, hogy velünk vagytok, és támogattok minket az innovációban. Köszönjük a rengeteg javaslatot, és ötletet, ami érkezik hozzánk, igazán inspiráló. 🙂

Jó szelet Mindenkinek!